La PAH es manifesta per reclamar una moratòria dels desnonaments

La PAH es manifesta per reclamar una moratòria dels desnonaments

Reclama que els ajuntaments donin suport a la campanya que demana la suspensió dels desnonaments fins el 31 de desembre de 2021

Membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Mollet, Granollers i altres localitats del Vallès Oriental s’han concentrat aquest dilluns al matí davant l’Ajuntament de Mollet dins d’una campanya que es fa a tot l’estat per demanar una moratòria en els desnonaments fins al 31 d desembre del 2021.

Una vintena de persones han pres part en la concentració, entre les quals hi havia regidors d’ERC i de Mollet en Comú que han expressat el seu suport a la campanya.

Juanjo Ramon, portaveu de la PAH ha explicat que : “Des del març estem denunciant la ineficàcia dels decrets que van sortir per aturar els desnonaments. Veiem com estan tornant els desnonaments i aquella mitjana de 250 desnonaments diaris que teníem abans de la Covid-19 ara està tornant. Estem en una mitjana de 193 desnonaments diaris a tot l’estat. És una barbaritat que ens posa en les pitjors dades des del 2012″.

Ramon diu que han reclamat als grups parlamentaris i al govern de l’estat una moratòria, però que, fins ara, el govern no ha donat cap resposta. “Reclamem un decret que sigui una moratòria real per tot tipus de desnonaments, que no se centri només en desnonaments de lloguer deguts a la Covid-19 sinó que es puguin acollir les famílies que ja eren vulnerables abans”.

El mateix portaveu demana “no caure en els errors del passat” i explica que, després de presentar la reclamació al govern, ara es trasllada també als ajuntaments. “Estem intentant incidir a nivell municipal per parlar amb l’Ajuntament i que agafin consciència que és una mesura que és bona perquè si aconseguim aquesta moratòria guanyarem temps perquè les famílies es puguin refer i els ajuntaments també podran buscar solucions més definitives als desnonaments sense alternativa habitacional”.

Deja una respuesta

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.